Haaveena olisi siis osallistua huhtikuussa järjestettäviin Polamkin pääsykokeisiin. Tämä vaatisi melkoista kunnon nostatusta a.s.a.p. Nytkin on haku päällä, mutta pääsykokeet olisivat jo tammikuussa ja silloin en vielä uskoisi olevani tarpeeksi hyvässä kunnossa. Takana on kuitenkin melko suuri painonpudotus, jolloin massaa on väistämättä lähtenyt myös lihaksista, joten nyt on hyvä aika keskittyä niihin kadonneisiin papuihin, tosin nuo pavut alkoivat katoamaan jo raskausviikolla 20 liitoskipujen ja supistusten estäessä yhtää akvtiivisemman liikkumisen.

Nyt siis painoa on lähtenyt 20kg noin viidessä kuukaudessa, tarkoituksena olisi hyvästellä vielä noin 7kg, jolloin olisi "turvallisesti" normaalipainon puolella. Jonkinmoisella kuntokuurilla olen jo ollut siittä asti kun synnytyksestä olin parantunut, eli ehkä noin kolmisen kuukautta. Crossarikin on tullut hankittua asuntoa koristamaan, tämä helpottaa suuresti peruskunnon kasvatusta. Mieheni tekee vähintään 12 tuntista päivää vaihtelevilla ajankohdilla (kuitenkin 5pvä/vko) joka aiheuttaa mun kuntoiluajankohdille omat haasteensa. Crossailun olen ujuttanut pojan päiväuniin ja yöuniin, samoin kuin jotkut kotijumpat kuten pilateksen ja perus lihaskunnon. Nyt ajatuksena olisi ottaa salikäyntejä 2-3/vko. Lähisalilla on ihan kivat aukioloajat, siellä käynti onnistuu miehen vaihtelevista työajoistakin huolimatta (ja jos joku ihmettelee mitä mies mun treeniini vaikuttaa, tiedoksi, että lähinnä hän vaikuttaa niihin lastenvahdin roolissa). Vähän kyllä jänskättäisi tuo salille meno, siellä on tullut kyllä käytyä kohtuu aktiivisesti muutamia vuosia sitten, mutta kilpaurheilun loppuessa tuli suuri irtiotto punttiksestakin. Mahtaakohan sitä edes osata käyttää uusia nykyaikaisia laitteita? Ajattelin kyllä että sitä voisi ottaa pari ohjauskertaa salin personal trainerilta. Hän voisi opastaa laitteiden käytössä, liikkeiden määrissä/painoissa jmv.

Tarkempaa harjoitusohjelmaa en nyt vielä ole ajatellut.. Periaatteessa mulle riittäisi sellainen hyvä peruskunto. Eli ei sitä nyt ihan huippukunnossa tarvisi olla, mutta kuitenkin sellaisessa että polamkin kuntotestin keskiverrosti läpi karauttaisi.  Ehkä 2-3 saliharjoitusta + 2-3 x 30-45 juoksulenkkiä/crossaustukiota (intervalliharjottein) riittäisi tähän. Ja tietenkin tuohon lisättäisi (tai osa lenkeistä/salikäynneistä korvattaisi) vielä spesifioidut liike-/lajiharjoitukset polamkin kuntotestiä silmälläpitäen. Kuntotesti tosiaan (naisille) sisältää uintiosuuden (100metriä alle 3min), 2m korkean aidan ylityksen, 80kg painavan nuken siirtämisen (20m) oikealla otteella, 1500m juoksun (alle 8min) , vatsalihastestin (väh. 15 nousua/ 30sek + 2,5kg paino), käsinkohonnan (ylätaljalla 70% omasta painosta, väh 5krt), penkkipunnerruksen (37,5kg vähintään 2kertaa).

Että tälläisiä suunnitelmia.. Varmaan jouluun asti nyt mennään sellaisilla perukestävyys -harjotteilla, ajatuksena kuitenkin vielä antaa lähtöpassit lopuille liikakiloille. (Treeni)Vinkkejä otetaan enemmän kuin mielellään vastaan!!!

Ja jotta nyt ei luulla että panostan vain ja ainoastaan fyysiseen puoleen, niin kirjallinen harjoituspuoli hoituu osittain tämän blogin avulla + ajatuksena olisi tehdä ratsia lähikirjastoon, josta voisi löytää pääsykokeen kirjallisessa osudessa auttavaa aineistoa.